Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gasztronómia

Cikkek

Mérleg étkezés

2011.03.01

| Menüpont: Gasztronómia

    Halk zeneszó hallatszik. Puha, meleg félhomályban, két szerelmes szempár keresi egymás tekintetét. Gyertyák fénye táncol, két pezsgőspoháron. Nincs szükség szavakra. Vágy és érzékiség lengi körül őket. A pillantások mindennél érthetőbben beszélnek. Minden diszkrét és elegáns. Sugárzik a melegség, a harmónia. Valami hasonlót fejez ki a Mérleg étkezése is.

 

Halak táplálkozás

2011.03.01

| Menüpont: Gasztronómia

Amikor a Nap a Halak csillagképén áthalad, akkor uralkodik a Halak jegye. Akárcsak a Nyilast, ezt a jegyet is a Jupiter uralja, napja szintén a csütörtök. Ebben a jegyben azonban a víz lesz a meghatározó elem. Jellemzője az oldódás, ami hétköznapunk talán legnehezebb szimbóluma. Talán emiatt fordulnak annyian külső megoldásokhoz, mint az alkohol, a drog vagy más bódítószerek. Íze vizes, és nem véletlen, hogy „hal ízű”. Minden, ami vízben él és vízparton van, ezt az analógiát képviseli. Így természetes, hogy növényei is a vízzel kapcsolatosak, mint a spárga, a dinnye, a tök.

 

Bak étkezés

2011.02.27

| Menüpont: Gasztronómia

   A Bak jegye a legegyszerűbb, a legpuritánabb jegy. A Szaturnusz uralja, a lezárás, a célszerűség, az összehúzódás szimbóluma. Ennek megfelelően az étkezések is ezt képviselik. Mikor nincs elég időnk, sem energiánk, akkor érdemes ezekhez a receptekhez nyúlnunk. Minél egyszerűbben elkészíthető ételek legyenek. A célszerűség domináljon. Természetesen az egyszerűség nem egyenlő az igénytelenséggel! Nem szabad, hogy a jó ízeket és a jó érzést a célszerűség kedvéért feláldozzuk!

 

Marsikus táplálkozás - Keddre

2011.02.26

| Menüpont: Gasztronómia

    Az ember számára a tűz felfedezése határkövet jelentett, ami által azonosulni tudott a világ teremtésével. Ennek szimbóluma az asztrológiában, a Mars, működésének alapja és üzemanyaga. Természetesen ennek energiát nagy részben a táplálékunkból nyerjük.   A bennünk lévő anyagok elégetéséhez tűz kell, ezért termel savat a gyomor, amelynek szimbóluma szintén a Mars. Minél aktívabb az ember, annál több energia elégetése szükséges, ennek alapja pedig a tűz. Így a tűz típusú embereknek marsikus vagy tüzes táplálkozásra van szükségük, amit a Mars növényei biztosítanak.

 

Vízöntő táplálkozás

2011.02.24

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Gasztronómia

    Gondolom, sokan kerültünk már olyan helyzetbe, hogy olyan ételekkel találkoztunk, amelyek idegenek voltak a számunkra. Lehet, hogy egy kicsit meg is borzongtunk, mikor megkóstoltuk őket. Egy ilyen gasztronómiai utazásra szeretnék meghívni mindenkit. Legyünk egy kicsit "Vízöntők"! Erről a nem mindennapos, különleges, érdekes táplálkozásról szeretnék írni.

 

Rák receptek

2011.02.22

| Menüpont: Gasztronómia

   Víz, víz, mindenhol. A nyár első hava meghozza a vágyat a hűsítő víz iránt. Sokkal több nedvességre vágyunk, ez a Hold analógiája. Már régen tudja az ember, hogy az oldódáshoz folyadékra van szükségünk. Emiatt is a vendéglátás alapja az itallal való kínálás. Szinte már közhelyszámba megy az érzelmek és a folyadék kapcsolata. Kell-e várnunk mást a Rák jegyében?

 

Szaturnuszi étkezés- Szombatra

2011.02.19

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Gasztronómia

   Hideg téli esték fagyos lehelete. Sötétség, minden kemény és száraz, a Bak jegyében vagyunk. Az érzés, mikor a Szaturnusszal találkozunk, semmihez sem hasonlítható. Számára elfogadható minden, ami lemondás és korlátozás. Természetesen ezt közvetíti a táplálkozásban is. Szaturnusz napján, szombaton tökéletesek az energiák a böjtöléshez, önmagunk korlátozásához. Ha mégis eszünk a mai nap, kezdjünk egy jó keserű teával, benedekfűvel...

 

Angol konyha - Bak étkezés

2011.02.19

| Menüpont: Gasztronómia

     A jó ízekhez közeli kapcsolatba kell lenni a földdel. A nagyvárosokban az étel is tömegtermék, ezért nem fontos, hogy friss legyen vagy egyéni. Az angol konyha is hasonló helyzetben van. A hagyományokat nem őrzik, helyébe a gyorsan elkészíthetõ, közömbös ízű ételek kerültek.

 

Orosz konyha

2011.02.05

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Gasztronómia

   Az orosz konyha megértéséhez a nagy orosz lelket, az orosz kultúrát kell megértenünk.  Az emberek szélsőséges körülmények között, szélsőséges viselkedési kultúrát építettek fel. Ezt a kettősséget képviseli az étkezés is.

 

Skorpió receptek

2011.02.05

| Menüpont: Gasztronómia

     Ezekre az ételekre a folyamatos átalakulás és változás a jellemző. Ennek megfelelően, minden olyan étel, amely erjedésen megy keresztül ide tartozik. Természetesen az erjesztett tejtermékek, vagy akár az ecettel készülő ételek is ide tartoznak. Hazánk kedvenc ételei a savanyú káposzta, vagy akár a tradicionális kovászos uborka szintén ezt szimbolizálja.