Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


   Kedves látogatóm üdvözöllek a konyhámban. Bemutatkozom, Gonda Emese vagyok. Szívem csücske a konyha. Már gyerekként nagyon szerettem enni. Ez még mindig megmaradt, csak most szívesen elkészítem én. Sőt kihívásnak tekintek egy-egy új receptet, ha már ráéreztem az ételkészítés trükkjére, technikájára, akkor már merek variálni, újítani. Mikor főzök, érdekel, hogy mit is készítek. Honlapom engem tükröz vissza, ami fontos a főzéshez. Négy gyermekem van, ők a kísérleti alanyaim, meglehetősen őszinték, szerencsére.

    Régen vendéglátóiparban dolgoztam, sok elhívatott szakáccsal találkoztam, és nagyon sok finomságot ettem. Ez megérintett, hogy ugyanabból az alapanyagból fantasztikus ételt is lehet készíteni, ennek a titkát keresem, hogy mitől lesz valami nagyon-nagyon jó!!!  Szállodában, ahol dolgoztam, ismerkedtem  meg a borokkal, elvégeztem a sommelier- tanfolyamot is. Szinte egy beavatás volt. Soha többé nem tudok másként gondolkodni a borokról, a gasztronómiáról, akárcsak az otthoni főzésről. A barátaimmal szoktunk borokat kóstolni, fantasztikus élmény. Nagyon ritkán borkóstolókra is eljutok, igen tanulságos.  Nagyon nagy különbségek vannak, de érdemes ilyen helyekre járni.  Ha vendégek jönnek bort vagy pezsgőt is készítek be az étkezéshez. Ha  teheted, a főzés közben is egy-egy pohár bor elfogyasztása nagyon mássá teszi a konyhai munkát.

   Érdekel, hogy melyik zöldség, milyen vitamint tartalmaz, hogy tudjam irányítani étkezésemet. Sajnos a tápanyagok nagy része elpusztul főzés közben, más része megmarad a zsírok, stb, Fontos, hogy nyersen is fogyasszunk, és nem mindegy, hogy hogy főzünk, hogy tárolunk...

   Sőt az evéssel szépek is lehetünk. Vannak olyan növények, amik feszesitik a bőrünket, fiatalítanak, stb... Van erre egy szlogen is, nem én találtam ki: Edd szépre magad!! Azt gondolom, előtte tegyük rendbe az immunrendszerünket, utána jöhet a szépítkezés.

   Az én oldalamon speciális szemüvegen keresztül is láthatjuk a világot, a főzést, az asztrológián keresztül. Olyan, mint a 3 D-és mozi, ha leveszed a szemüveget kicsit homályos, a szemüveggel sokkal élesebb. Egy olyan látásmód, amivel érthetőbbé válik a világ, de semmivel sem egyszerűbb, egy rendszert kapsz. Segítség lehet a konyhában, hogy melyik nap mit főzzél, mikor mit kellene enni. Az életben, pedig, hogy  jobban értsd a világot, és néha nézz a dolgok mögé.

   A honlapomat folyamatosan írom, ezért kedves látogató légy türelmes, még sok mindenről szeretnék írni...